INFO                            NIEUWS                      ARCHIEF

Wentelteefjes #8

17.07.21

Rijnkade Arnhem

Met dank aan Gemeente Arnhem

Wentelteefjes was deze keer op een speciale locatie: tussen de Arnhemse kribben van de Rijn. Een eendaagse expositie met werk van Jochem van den Wijngaard en duo Hans-Hannah en Sara Bo Lindberg.

 

Het werk ‘Natuurlijke Fenomenen’ dat Jochem van den Wijngaard laat zien tijdens deze Wentelteefjes editie is tot stand gekomen uit een verlangen om de relatie tussen de natuur en het fictieve te onderzoeken; in een serie afbeeldingen verandert de verschijningsvorm van natuurlijke materialen en patronen.
Afdwalen in gedachten, wegdromen op een strand, en het volgen van een stream of consciousness worden manieren van verwerking en interpretatie, en in deze abstracties ontstaat zowel verheldering als vertroebeling. Via een serie billboards wordt gepleit voor abstract denken en de subjectieve (kijk)ervaring. De rol van communicatie via beelden wordt zelf subject in het onderzoek door de doorgaans ter zake komende vorm van communiceren van een billboard in te ruilen voor een niet-lineair systeem waarin ruimte is voor subjectieve ervaring en dwalingen. De natuur, het digitale, patronen en het mystieke worden houvast in dit dwalen.

Hans Hannah en Sara Bo Lindberg hebben afgelopen maanden samengewerkt aan hun onderzoeksproject naar ‘D˚ Fçgefî Bidvë’. De Rijn is een erg belangrijke rivier die verschillende landen met elkaar verbindt. Het maakt transport, import en export van goederen makkelijker voor de aangesloten landen. Maar bestaat er ook een verbinding tussen de aanwonende van de Rijn en het leven in die rivier? Door dit soort dingen in vraag te stellen en door de rivier in een ander perspectief te plaatsen kwam het onderzoeksproject naar ‘D˚ Fçgefî Bidvë‘ tot stand. Het project richt zich op de, wellicht nu, verloren stad op de bodem van de Rijn (D˚ Fçgefî Bidvë), en heeft als doel de aandacht en het respect voor de rivier en al haar leven binnenin te vergroten.